Opleidingen

Al op mijn 11e jaar zat ik op de Grafische School in Eindhoven, waar ik de beginselen van het tekenen, reproduceren en het drukkersvak geleerd heb.


Hierna studeerde ik af op de Design Academie Eindhoven, afdeling Mens en Identiteit,  met  inspiratieboeken voor de ontwikkeling van nieuwe garens, stoffen en andere materialen voor fabrikanten.

Tijdens mijn stages heb ik veel ontwerpen gemaakt voor interieurtextiel.

Schilderen

Naast het maken van ontwerpen voor de industrie groeide de behoefte om meer eigen werk te maken. Als paardenliefhebber tekende en schilderde ik al graag paarden. De andere dieren volgden haast vanzelf.

Er werd aan mij gevraagd om hun huisdier te schilderen, en na de eerste hond volgden er nog veel meer andere dieren! Ik ben me ook gaan bezig houden met het schilderen van portretten van mensen; meestal heel realistisch, tot in de details uitgewerkt.

Ik hou er wel van om een beetje te spelen met de achtergrond; mooie texturen, effecten en verassende kleuren, om zo een tot een verassend schilderij te komen.


Ontwerpwerk


In mijn eerste baan ben ik als ontwerpster van garens en karpetten voor een karpettenfabrikant aan het werk geweest. Een lange periode hield ik me bezig met het ontwerpen, coloreren en produceren van behang-en textielcollecties. Ook leerde ik als coloriste voor een fabrikant voor interieur- en gordijnstoffen de kneepjes van het vak.

Na een tijd als ontwerpster voor een internationale designstudio te hebben gewerkt, waar ik me bezig hield met het ontwerpen van dekbedden, posters, kaarten en textiel, vond ik het tijd worden om meer tijd aan mijn jonge kinderen te besteden.

Op dit moment ben ik weer volop freelance aan de slag om mooie handgeschilderde ontwerpen te maken voor de industrie; voornamelijk ontwerpen voor posters, kaarten en cadeaupapier. Maar ook dessins voor stoffen en behangcollecties. Voor een overzicht van deze kant van mijn werk kunt U een kijkje nemen onder; Ontwerpen.


Als meisje wilde ik al graag mooie tekeningen maken.
De liefde voor dieren is er ook altijd geweest;
 
Ik leef samen met mijn man en twee dochters in Lieshout, en als het aan mij lag dan hadden we een hele boerderij met dieren!

Bij ons wonen nu twee katten, en we hebben ook drie mooie konijnen.

Ik rijd ook graag met mijn paard Twister de natuur in.

Ontwerp & illustraties: Astrid Vandersteen | realisatie: 2MKB BV  |  powered by SCMS - Smart Content Management System